Het verhaal over Jason Bruce:

Zelf kan ik het me haast niet voorstellen, maar mocht er iemand geinteresseerd zijn in het ontstaan van hoe ik nu ben, volgt hier een verhaaltje over mij. Op 6 oktober 1994 ben ik geboren in het Reinier de Graaf te Delft. Na hier enkele nachten doorgebracht te hebben, heb ik anderhalf jaar in Poeldijk gewoond. Gelukkig zijn mijn ouders tot het bijster slimme idee gekomen om na anderhalf jaar te verhuizen uit dat dorp. Moet er toch niet aan denken dat ik daar nu nog zou wonen! Toen ben ik naar Monster verhuisd, op slechts 300 meter lopen van mijn opa en oma en op slechts 290 meter lopen van mijn school. Op mijn 4e ging ik dus naar die basisschool, de Immanuelschool aan de Poelenburgh. Mijn opa en oma woonden op 10 meter van de school, dus heb daar tussen de middag nog wel eens zitten eten (zo'n 4 dagen in de week). Uit school ging ik daar ook altijd heen, dus je zult wel begrijpen dat we een hele goede en hechte band hadden.
We springen even een paar jaar verder. In de jaren heb ik netjes elke groep op de basisschool voltooid, maar de basisschool vind ik een wat minder belangrijk element in mijn leven om te beschrijven, dus dat laten we gezellig links liggen. Echter ging ik in de loop van mijn levensjaren op de basisschool geregeld met opa en oma naar Rotterdam (Blijdorp) per trein en dat vond ik helemaal geweldig! Door de keren dat zij mij meenamen met de trein heb ik de treinenhobby een beetje ontwikkeld. Toen mijn oma doorkreeg dat ik zo gek was van treinen, heeft ze samen met m'n opa een camera voor mij gekocht (inmiddels was ik zo'n 13 jaar) om treinen te kunnen filmen. Vanaf dat moment ging ik bijna elk weekend met mijn opa op het fietsie naar Hoek van Holland of Den Haag om wat treinen op de film te zetten en vervolgens te uploaden. Filmpjes die nog online staan ga ik op een andere pagina over mijn hobby bespreken. In de loop der jaren ben ik mijn hobby steeds verder gaan uitbreiden en sinds anderhalf jaar doe ik er ook serieus fotografie bij, maar dan met de nadruk op bussen. Dat lijkt iets heel anders, maar in werkelijkheid is de stap van treinenhobby naar bussenhobby nihil te noemen. Ook foto's van bussen zal ik later op deze website bespreken en laten zien.
Helaas is mijn opa in augustus dit jaar aan de vreselijke ziekte kanker overleden, dus mijn hobby kan ik helaas niet meer samen met opa beoefenen. Dat is iets wat ik HEEL jammer vind, gezien mijn opa m'n hele leven mijn beste vriend was en in gedachten zeker blijft!

Okee, genoeg droevenis gehad. Mijn opa was de grootste optimist die ik heb gekend en zo wil ik ook verder in het leven! Naast mijn OV hobby heb ik nog een brandweerhobby. Sinds mijn 12e zit ik op de jeugdbrandweer en hier zit ik na 5 jaar nog steeds bij. Volgend jaar moet ik hier helaas van af, maar dan ga ik de opleiding doen tot vrijwillige brandweer. Later wil ik bij de "grote" brandweer, de beroeps. Met mijn papiertje van vrijwillige brandweer en mijn achtergrond als "jeugdbrandweerman" moet ik zeker een voordeel hebben, ten opzichte van leken die ook willen solliciteren als brandweerman. Als ik later ga werken zou ik mijn brandweerwerk willen combineren met part-time buschauffeur zijn bij Veolia Haaglanden. Dit is het streekvervoer binnen de driehoek Leiden, Hoek van Holland, Rotterdam.

Ik vind dat ik alweer knap zat getypt heb over mijzelf. Veel plezier verder op mijn website en stuur bij vragen gerust een berichtje op een van de vele social media waarop ik actief bij (rechts te vinden).

Jason Bruce